четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Кошничка

Привет от мен,
наскоро с моята сестричка си говорихме за различни начини за рециклиране на  хартия и направата на различни купички и панерчета от хартия и стари вестници. Малко след това Тони пусна второто си предизвикателство - кошничка и реших, че е време да изпробвам да си направя такава от вестници. Резултата мисля, че стана задоволителен, но изисква повечко време. Всчка вечер след работа цъцках по нещичко от кошничката докато стигна до край.
Техниката не е сложна и може би е позната на някой от вас - за мен е нещо което правя за първи път.
Накъсах стари вестници на парченца (колкото големи се получат). Натопих ги в разредено С200 с вода, за да се понапоят и ги насложих върху една керамична купа. Така на няколко слоя, за да стане плътно. След като изсъхна хартията отстраних купата и се получи ето това:



Следващата стъпка е боядисване с бяла боя, за да може да не се виждат надписите и картинките от вестниците, а ако пък се използва направо бяла хартия ще се получи по - лесно.


После вече си налепих елементите от салфетката, изрязах горната част, вътрешността я облепих с бяла салфетка, с идеята да изглежда по-шик,  доуцветих, доукрасих и ето го крайния резултат:







Кошничката я включвам при:
Тони и Предизвикателство 2 Кошничка
Арти - марк - Цвета на Любовта
Двете елши - Месецът на любовта
Мър - Мяу - Любов ли бе да я опишеш
The Crazy Challenge - ССН # 106 - Св. Валентин

12 коментара:

  1. Резуллтатът е отличен. Кошничката е прелестна:) Много ми хареса. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, ти ми скри шапката :) Идеята за нов живот на хартията е страхотна, а изпълнението ти е великолепно! Крайния резултат е очарователен. Ако не беше представила процеса стъпка по стъпка, със сигурност, нямаше да отгатка как е направена тази превъзходна кошничка!

    ОтговорИзтриване
  3. Възхитително! Направо не мога да повярвам каква красота се получи накрая.Много свежа идея измежду всички картички в играта. много се радвам че участв Цвети!

    ОтговорИзтриване
  4. Цвети,приветствам всеки начин на рециклиране,благодаря ти за идеята ,която даваш!Кошничката е прекрасна и това че си я изрязала по формата на цветето я прави още по шик :)

    ОтговорИзтриване
  5. МНого красива и оригинална кошничка! Идеята за рециклирането на хартиии е супер! Много е красива и салфетката, с която си декорирала кошничката :)

    Благодаря ти, че се включи във февруарското предизвикателство на Двете Елши :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Много добър резултат си получила - нежна и елегантна кошничка!
    Техниката (или поне част от нея) ми е позната като "папие маше". В училище правехме по трудово някакви съдчета, но мокрехме хартията само с вода. За няколко дена изсъхва и резултата е същия.

    ОтговорИзтриване
  7. Просто е изумителна твоята кошничка! Добре, че не попита "Ха, познайте от какво е изработена!", защото със сигурност моят отговор би бил мнооооого далеч от истината! Много ми хареса идеята, много ми хареса оформянето й, избора ти на тези прекрасни цветя! Станала е страхотна и много нежна кошничка!
    Благодаря ти, че се включи в Предизвикателство №2!

    ОтговорИзтриване
  8. Не знаех за тази техника, но твоят опит е със страхотен резултата - розите са страхотно нежни и красиви!

    ОтговорИзтриване
  9. От тази техника се получават много интересни произведения на изкуството.Твоето е едно от тях! Толкова красиво , нежно и оригинално творение скоро не се беше появявало на хоризонта, за което ти благодаря от сърце, че сподели и те поздравявам за отличния резултат!

    ОтговорИзтриване
  10. What a gorgeous creation and a great gift for Valentine! Love your work.
    Thanx for joining The Crazy Challenge. Hope to see you again next week :-)
    Hugs Karin

    ОтговорИзтриване