сряда, 2 февруари 2011 г.

Походът на императорите

Предполагам, че много от вас са гледали филма "Походът на императорите".

"Всяка зима, дълбоко в жестоката ледена пустиня, в най – негостоприемната част на земята, започва едно наистина забележително пътешествие.
Така е от хилядолетия. Хиляди императорски пингвини напускат сигурността на океанските дълбини, изкачват се на леда и тръгват на своето пътешествие към едно от малкото места на земята, където няма никакъв живот.
Водени единствено от инстинктите си и от Южният кръст, те напредват през снежни бури и виелици. Когато най – накрая достигнат земите за гнездене започва сложен ритуал на прелъстяване, в резултат на който те образуват моногамни двойки, имащи една-единствена цел – продължаване на вида."


На последната сватба, на която ходих, младоженците си бяха избрали за подаръчета на гостите - кристални пингвини. Идеята на тези пингвинчета е усилията, сплотеността, любовта, на която са отдадени те. Докато мъжкият мъти, женската преодолява хиляди километри, за да намери храна и после обратно.
Така се зароди и идеята ми за картичката, която ще кръстя Съхрани....любовта, семейството, брака, защото всичко това е толкова ценно.
Естествено отива при Доника и игра 11 Съхрани......
и понеже има перли в изобилие, няма как да пропусна  Картичкофуриите и предизвикателството на Гери - перли.


10 коментара:

  1. Невероятна идея! Прекрасно изпълнение! Много ме развълнува!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея, много романтична картичка

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми хареса идеята ти!Успех в предизвикателствата!

    ОтговорИзтриване
  4. Напълни ми душата и ме накара да се усмихна.Поздравления за прекрасната картичка!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета, много сте бързи с коментарите, които стоплят душата ми!

    ОтговорИзтриване
  6. Цвети, направо ме порази картичката ти - замисълът, идеята са невероятни, а самата картичка е толкова красива и има страхотно мило излъчване! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Красиво вдъхновение и красива картичка!
    Успех в предизвикателствата!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна идея Цвети,наистина тези животни изглеждат толкова любвеобилни с това типично гушкане на малкото.А арката която си сложила подсилва това ,чувство на уединение.Страхотна е, благодаря ти, че отново участваш в нашата игра и се радвам че си се вдъхновила за нея!

    ОтговорИзтриване
  9. Винаги съм обичала пингвините и ми стана много мило като видях твоята картичка:) Успяла си да пресъздадеш много истински това, което си искала:)

    ОтговорИзтриване